Sverige
Norge
YES, DU HAR NU {0}KR ATT HANDLA FÖR YES, DU HAR NU ETT NYTT SORTIMENT YES, DU HAR NU {0}KR ATT HANDLA FÖR & NYTT SORTIMENT Är du säker på att du vill ta bort presentkortet
Sverige
Norge
Till Kassan
Färg: {{row.Color}}
Storlek: {{row.Size}}
Antal
{{row.PriceFormatted}}
{{row.PrintRow.Name}}
Antal: {{row.PrintRow.Quantity}} {{row.PrintRow.FormattedValue}}
{{addonRow.Name}}
Antal: {{addonRow.Quantity}} {{addonRow.FormattedValue}}
Summa:
{{total}}
HÖGREVSGRYTA

Höstgryta med dryckestips

Spendera fredagskvällen tillsammans med familj, vänner och en fantastisk höstgryta. Där rotfrukter kombineras med färgstarka grönsaker där vi rekommenderar dryckerna Borgogno Langhe Nebbiolo och Easy Rider Bulldog (alkoholfritt).

Ingredienser

4 personer

Ca 800g Högrev av oxe
½ dl vetemjöl
0,75 l rött vin
ca 1-2 liter vatten
½ dl koncentrerad oxfond
6 st lagerblad
4 vitlöksklyftor, krossade
2 st röda paprikor
2 st rödlökar
2 st gul lök
2 st morot
2 st kvisttomater
2 st persiljerötter
4 msk smör
1 bunt timjan, plockad
10 st enbär
4 msk socker
2 dl balsamvinäger
Salt och svartpeppar
surdegsbröd
2 dl crème fraiche
1 bunt persilja

Gör så här

1. Skär köttet i grova bitar, rulla det i mjölet och stek hastigt i stekjärn, salta och peppra.

2. Skala den gula löken och morötter och skär dem i fyra delar och koka upp tillsammans med ca 1 l vatten, vinet, oxfonden och 3 st vitlöksklyftor, socker, vinäger, enbär och lagerblad. När det kokar lägg i köttet och sänk värmen så att det knappt sjuder. Fyll eventuellt upp med.

3. vatten så att köttet hela tiden är täckt med vätska. Låt stå och sjuda i ca 3-4 timmar. Fyll på med vatten allt eftersom så att köttet hela tiden är täckt.

4. Sila av buljongen och lägg tillbaka köttbitarna i buljongen (det här kan man med fördel göra dagen eller dagarna innan servering).

5. Skär persiljerötterna, rödlökarna och paprikan i grova bitar (samma storlek som köttet) och stek dem hastigt i het panna (gärna gjutjärn) utan något fett, salta och peppra.

6. Krossa tomaterna och tillsätt dem tillsammans med de sotade grönsakerna, timjanen och en vitlöksklyfta i grytan.

7. Koka i ca 20 minuter utan lock, smaka av med salt och peppar.

Servera: Servera grytan med cremé fraichen och hackad persilja samt bröd. Vi rekommenderar ett kryddigt vin alternativt en alkoholfri humlearomatisk öl.
 

Drycker som ger smaklökarna en boost

Ett välbalanserat vin eller en kall öl är den perfekta kombinationen till höstgrytan och kan höja smakerna på ett fantastiskt sätt. Vi har tagit fram två olika dryckesalternativ till höstgrytan där Borgogno karaktäriseras av kryddig smak med inslag av körsbär, plommon och choklad. Utöver vinet rekommenderas en kall alkoholfri öl med inslag av aprikosmarmelad, ananas och örter.

Borgogno Langhe Nebbiolo
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, kanel och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Art. nr 70384

Easy Rider Bulldog
Nyanserad, något humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av aprikosmarmelad, citrusskal, ananas och örter. Serveras vid 8-10°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött, eller som sällskapsdryck.
Art. nr 1973